Yorick

Mijn naam is Yorick Verzijden, geboren en woonachtig in Lelystad. Sinds juni 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Ik ben begonnen in een praktijk in Lelystad en sinds 1 mei werkzaam bij Fysiotherapie Hoekman, Focus Samen.

Tijdens mijn HBO, bachelor opleiding heb ik ervaring opgedaan in de eerste lijn en in de (kinder)revalidatie. Aanvullend heb ik de minor kinderen gevolgd en het verdiepingsprogramma fysiotherapie in de sport.

In september 2013 ben ik gestart met de opleiding kinderfysiotherapie, Master Pediatric Physical Therapy, te Breda. Van de laatste ontwikkelingsdomeinen in de algemene- en in de kinderfysiotherapie ben ik dus op de hoogte.

Fysiotherapie Hoekman, Focus Samen biedt de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen als beginnend kinderfysiotherapeut in samenwerking met Eddy Hilderink.

Op zaterdag 14 juni 2014 heb ik de cursus plagiocephalometrie afgerond. Dit is een meetmethode om schedelasymmetrie( scheve hoofdjes) bij baby's beter in kaart te brengen.

Naast fysiotherapeut ben ik gecertificeerd zeilinstructeur /zeilwedstrijdtrainer voor kinderen van 6-18 jaar.

De motorische ontwikkeling van kinderen is een belangrijk proces. Het is voor mij iedere keer weer een leuke uitdaging om een situatie te creëren waarbij de kinderen niet in de gaten hebben dat ze aan het oefenen zijn,  maar het zien als spel. Ook advies aan ouders is hierbij erg belangrijk.

Het motto is, jong geleerd is oud gedaan.

Wanneer u vragen heeft of u wilt mij een bericht sturen, kan dat naar: y.verzijden@fysiotherapiehoekman.nl