Kwaliteitstregister

Fysiotherapie Hoekman neemt deel aan het Netwerk Hartrevalidatie Zwolle en Omstreken, Claudcationet, Fyranet en COPD netwerk Flevoland.

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële studie fysiotherapie heeft afgerond, en ingeschreven staat in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Dit is bij alle fysiotherapeuten in onze praktijk het geval.

Registerfysiotherapeuten

De beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), voert een actief beleid om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en werkt volgens de richtlijnen van het KNGF (en specialisatieverenigingen), wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn allen toegelaten, dus mogen zich registerfysiotherapeut noemen. Voor de  bekkenfysiotherapeut, kinderfysiotherapeut, manueeltherapeut en sportfysiotherapeut  geldt dat zij allen óók in het specialistenregister staan.